2022-04-22 16:34:34

Tanulóképzés a BORSODI MŰHELYNÉL

tanulóképzés

Hogy milyen a tanulóképzés a Borsodi Műhelynél? Hát kiemelkedő!

Kérdezi számos cég, iskola, szülő, tanuló és mi mindig azt tudom válaszoljuk, hogy példásan haladunk előre. E mögött azért egyértelműen ott a rengeteg munkaóra és utánajárás, kapcsolattartás. Februárban a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a tanulóképzési nyilvántartásunkat felülvizsgálta és örömmel tapasztalták, hogy cégünknél ez nagyszerűen működik. Talán ismert tény, hogy az oktatásügyet nem oly régen átszervezték és a meglévő szakmák sorát igencsak átalakították. Ennek kényszerű következménye volt, hogy nekünk is fel kellett vennünk az új Szakmai Jegyzék (az OKJ utódja) szerinti szakmákat a régiek helyett. Így kaptunk engedélyt a CNC programozó, a Gépi és CNC forgácsoló és a Gépgyártástechnológiai technikus szakmák oktatására győri képzőhelyünkön.

A változást Kisújszálláson is tervezzük követni.

A tanulóképzés az egyik legszerteágazóbb területe cégünknek, akármennyire is egy csendes, látszólag önmagában működő területről van szó. Egyfelől fontos társadalmi felelősségvállalás, hiszen a fiatalok oktatása, szakmai képzése az ipar egyik alapköve, jövőjének záloga. Ezek a tanulók lesznek majd munkatársaink, örökösei a mi ültetésünknek, hogy később náluk gyümölcsözzön majd és ők is így adják tovább szakmai értékeiket. Ha közelebbről szemléljük a dolgot, szinte evidenciává válik, hogy miért mozog ennyi tanuló a cég különböző területein. Hát persze! Közülük kerül majd ki az utánpótlás. Az idei tanév végén Győrben 5 CNC programozó és Kisújszálláson 3 Gépi forgácsoló kerül állományba, azaz a BORSODI MŰHELY Kft. dolgozójává válik. Ennek előkészítésére mindegyik tanuló kijelölt helyre került az üzemekben egy-egy megbízott mentor mellé. Csodálatos látni, hogy üzemi dolgozóink, a mentorok oltalmazó és irányító keze alatt mivé válnak azok a tanulók, akik kissé megszeppenve bár, de a legnagyobb igyekezettel szívják magukba a tudást és mélyítik el gyakorlatukat.

Mi a helyzet szeptembertől?

A győri Jedlik és Lukács iskolában előadást tartottunk cégünk népszerűsítése érdekében és a következő tanévtől fogadható tanulók toborzása miatt.

tanulóképző

Mindkét helyszínen olyan sikeresnek bizonyult a tájékoztató, hogy háromszoros túljelentkezés mellett április elején megtartottuk felvételi napunkat. A legtöbb tanuló felkészülten és lelkes izgalommal vett részt a felvételi vizsgán, persze csak a legjobbak kezdhetik meg nálunk a 2022/20223 tanévet, ők 13-an vannak: 1 CNC programozó, 9 Gépgyártástechnológiai technikus és 3 Gépi és CNC forgácsoló. Az új tanévet szeptemberben összesen 27- en kezdik meg a győri telephelyen.