Szakmunkásképzés - Tanulólépzés | Borsodi Műhely

+36-96/529-071

info@borsodimuhely.hu

2017-06-21 10:21:11

Szakmunkásképzés - Tanulólépzés

2017. május – júniusában a Borsodi Műhely Kft. kisújszállási és  győri üzemekben idén végző 11 tanuló, sikeres gyakorlati szakmunkás vizsgát tett.  9 gépi forgácsoló és 2 gépgyártástechnológiai szakon  A kisújszállási vizsgabizottság elismerően szólt a a tanműhelyben tanulók munkakörülményeiről, gyakorlati felkészültségéről a bizonyítvány -átadó ünnepségen. A végzős tanulók közül 8 fő már megkezdte munkaviszonyát a cégnél.

Vállalatunk 2008 óta foglalkozik szakmunkás képzéssel. Kisújszálláson az oktatóműhelyünk mellett különálló tanteremmel is rendelkezünk.  Győri és szombathelyi üzemünk rövidtávú tervei szerint a kisújszállásihoz hasonló oktatókörülmények megvalósítása zajlik: okos fallal felszerelt oktatótermünk lehetőséget ad mindhárom telephely tanulóinak egy időben történő oktatásra, ill. a külön gyakorlati műhelyrész megteremtése is hamarosan megtörténik.

 A 2014-ben elnyert Kiváló Képzőhely címhez méltóan igyekszünk lekövetni az ipar fő tendenciáit, vállalatunk minőségi elvárásait, nem kihagyva a fiatalok újfajta (okos/online) igényeit sem. A tanulók a képzésük során önálló szakmai tananyagot is kapnak, melynek frissítése, aktualizálása időről - időre megtörténik. 2017.szeptembertől a tananyag a technológiai változásokat, fejlődést lekövetve, a régi tartalmi struktúra helyességét átbeszélve megújul. A teljes tananyag átgondolása, frissítése lelkiismeretes és a hivatásához hű, fiatalokra nyitott kollégák nélkül nem valósulna meg. Ezúton is köszönjük Német Attila, Kacsó Sándor, Ozsváth Sándor, Fodor Kálmán, Lévai Richárd, Horváth Szabolcs, Horváthné Borsodi Mónika és Sándor Adrienn munkáját.