2020-09-11 13:59:05

Országos Vállalkozói Mentorprogram

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram célja a kis- és közepes vállalkozások (kkv) versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett támogató eszközök, mint például személyes mentorálás, szakmai mentorálás, pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás országos bevezetése.

A projekt négy elemből áll:

  • Személyes és szakmai mentorálás
  • Pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás
  • Kkv hatékonyságmérő jelzőrendszer kialakítása
  • Vállalkozásfejlesztési szervezetek tevékenységének összehangolása

A program legfontosabb célja, hogy a mentorálás hazánkban is országosan elterjedjen, erősödjön a vállalkozói tudatosság és együttműködés, ezáltal csökkentve a vállalkozók tudásában, tapasztalataiban és kompetenciáiban meglévő hiányosságokból fakadó versenyhátrányokat. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram elkötelezett abban, hogy növelje a vállalkozói aktivitást, a túlélési esélyeket, valamint hozzájáruljon a vállalkozói kultúra és imázs javításához.

A projekt során országosan és ingyenesen elérhetővé vált minimum 500 db mikro-, kis- és középvállalkozás számára egy olyan tapasztalt vállalkozókból, szakemberekből álló mentorhálózat, amely személyes és szakmai mentorálást biztosít fiatal-, női-, generációváltó-, külpiacra lépő- és beszállítóvá váló vállalkozások részére, illetve a mentorálás mellett elérhetővé válnak pénzügyi és vállalkozói szemléletformáló tartalmak, valamint minimum 1.500 db vállalkozás személyes pénzügyi tanácsadásban részesül.

Cégünk is felkérést kapott, hogy mentorként vegyen részt a programban és tapasztalataink átadásával segítsük más vállalkozások fejlődését, ebben Horváth Szabolcs képviseli cégünket.

A program keretében szeptember 11-én négy cég látogatott el a Borsodi Műhelybe. Egy tartalmas nap alkalmával volt lehetőségük a cégünket megismerni illetve konzultálni vezetőinkkel a mentorált vállalatokat érdeklő, nekik fontos kérdésekben. Tapasztalataink átadásával igyekszünk segíteni ennek a 4 vállalatnak a további fejlődését.

OVM