2021-08-01 08:55:06

HŐKEZELŐ üzem fejlesztés

Az eltelt időben is további komoly fejlesztések zajlottak ezúttal a győri telephelyen.
A hőkezelő üzemben a nyári leállás alatt is zajlott a munka. Amíg többségében a megérdemelt pihenőjüket töltötték a kollégák addig a megépítése óta az egyik legnagyobb modernizálást hajtottuk végre a hőkezelő divízióban.
2008-ban kiépítésre került a metanol és ammónia ellátó rendszer, amelyek biztosítják a speciális hőkezelési eljárásokhoz a szükséges összetevőket. A szivattyús rendszerek azonban az évek során elöregedtek, elavulttá váltak, így szükségszerű volt a cseréjük, így teljes egészében megújult a metanol és ammónia rendszerünk.
Mindkét megoldásnál szem előtt tartottuk, hogy a lehető legnagyobb munka biztonságot és környezet védelmet biztosítsunk, ez mellett pedig a lehető leghatékonyabbá váljon a kemencék üzemeltetése.
Különlegessége mindkét megoldásnak, hogy teljes egészében mozgó alkatrésztől mentes, így a karbantartási is jelentősen egyszerűbbé vált.
A fejlesztést 4-5 hónap előkészítés (tervezés, jóváhagyások és a telepítés előkészítése) előzte meg, majd a nyári leállás két hetében megfeszített tempóban folyt a munka, hogy még a szabadság alatt az üzem indulásához nélkülözhetetlen teszteket is le tudjuk folytatni.

Hőkezelő üzem