2022-06-07 08:51:48

Duális képzési szakmai nap a BORSODI MŰHELY Kft-nél

duális képzés

Áprilisban egy szakmai napot szerveztünk a duális képzésről a győri székhelyünkön. Vállalatunk számára mindig is kiemelten fontos volt a szakképzésben szerepet vállalni. Mindhárom telephelyünkön képesek vagyunk több szakmában is vállalati képzőhelyként oktatást folytatni.

2020. szeptemberétől jelentős változás történt a szakképzési rendszerben hazánkban. Ennek az átalakításnak a fő célja a képzések gyakorlatiasabbá és rugalmasabbá tétele. A vállalatok szerepe és felelőssége megnőtt ezzel együtt mind módszertanában mind jogi vonatkozásban jelentős kihívásnak és feladatoknak kellett az elmúlt időszakban a cégnek megfelelni.

Átalakítottuk a képzésünk struktúráját, kialakítottuk cégünk folyamatait az új rendszerben és jelenleg dolgozunk a szakképzés folyamataira kötelezően előírt minőségirányítási rendszer bevezetésén is.

A Borsodi szakemberei több más vállalati partnerrel és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával karöltve nem csak saját tevékenységét, hanem a tapasztalatok felhasználásával más vállalatok számára is segítséget nyújt, hogy megfeleljenek a szakképzés új előírásainak.

A tapasztalatok megosztása, az egymástól való tanulás és a kapcsolatépítés jegyében szakmai napot szerveztünk, amire meghívtuk a Schäffler és a Hauni képzési szakembereit valamint a kamara képzéséért felelős társelnökét is.

A szakmai egyeztetésen szó esett a duális képzés jogi körülményiről, a képzési program kialakításáról, a projekt alapú oktatás kihívásairól.

A nap során partnereinknek üzemlátogatáson mutattuk be képzési rendszerünket és a tanulószigetet.

A hasznos tapasztalatcsere számunkra is nyújtott előnyöket, olyan jó gyakorlatokat ismerhettünk meg melyet be tudunk építeni folyamatinkba ezzel is javítva a képzési folyamatunk minőségét.