+36-96/529-071

info@borsodimuhely.hu

2019-10-11 13:26:28

10 éves a PROFESSIO KLASZTER

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter 2019. október 11-én. A fémiparban tevékenykedő vállalkozások összefogása 2008 óta töretlenül működik a Nyugat-dunántúli régióban, elsősorban Győr városában és annak környékén.

A klaszter jelenleg már tizenkilenc tagvállalattal, három szakképző intézménnyel és a Győr- Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával működik együtt. A munkát pedig egy klasztermenedzsment szervezettel együtt szervezi a közös célok elérése érdekében. A klaszterhez tartozó vállalatok 2018-ban együttesen 3014 főt foglalkoztattak, így elmondható, hogy a szervezet meghatározó szereplője a munkaerőpiacnak.

A klasztertagok nagy hangsúlyt fektetnek a különböző generációk egymástól történő tanulásának elősegítésére is. Az effajta kapcsolatok kialakítására a fémipari tagvállalatoknál működő gyakorlati képzőhelyek, illetve a 2018-ban Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület, mint menedzsment szervezet által, a tagok meglátásaira alapozott és kidolgozott stratégiában szereplő, a jelen tanévben a két győri tagiskolában induló „Vendégoktató program” is lehetőséget ad.

A klaszter tagvállalatok felismerték, hogy a hatékony szemléletformálás terhét nem hagyhatják a centrumokra és az iskolák pályaorientációs felelőseire, igenis komolyan ki kell venniük a részüket ebből a folyamatból.

 

Kluster